Festivalmode 2014

Nederland is een festivalland. Het aantal festivals blijft stijgen en veel festivals breiden zich uit, bijvoorbeeld van eendaags naar een evenement van twee dagen. Bij festivals hoort festivalmode. Wat zijn de trends en missers op dat gebied in 2014?

Zomerse temperaturen

Het meest ideale weer voor een festival is natuurlijk warm en zonnig. In 2014 zien we, voor zowel mannen als vrouwen, veel spijkerstof gecombineerd met luchtige kleding. Voor mannen zijn broeken tot kniehoogte helemaal hip, en vrouwen worden veel gezien in maxi dresses.

festidames-festimannen

Hippe hoedjes zijn ‘hét’

Bij zomerse temperaturen is het niet alleen leuk en hip om een hoedje te dragen, maar het is ook nog eens nuttig – je voorkomt er een zonnesteek mee. Ook verbergt een hoedje een eventuele bad hairday. Voor vrouwen zien we in 2014 veel grote nonchalante flaphoeden, strohoedjes, vilthoedjes en petten. Voor mannen zijn stoere cowboyhoeden, borsalino-type vintagehoeden en strohoedjes hip. Ook felle kleuren kunnen nog steeds. Wat echter niet kan, is een hoedje dat absoluut niet past bij de rest van je outfit. Te veel felle kleuren en prints door elkaar kan in 2014 niet meer.

Festival-Hippe-Hoedjes

‘Shoes made in heaven’

Wat op schoenengebied absoluut niet kan, zijn (slee)hakken. Dat is ook absoluut niet handig op een modderig festivalterrein waar je veel staat. De festivalschoenen van 2014 zijn stoere cowboylaarzen met originele details zoals riempjes en kraaltjes en sneakers in felle kleuren en met opvallende printjes. Ook mannen kiezen voor stoere boots of gympen. Open schoenen zijn not done, vooral omdat ze niet praktisch zijn: je kunt gemakkelijk je voet openhalen aan bijvoorbeeld een scherp stuk glas.

Festival-Trendy-Schoenen

Accessoires die de outfit ‘af’ maken

Opvallende accessoires zijn helemaal hip dit jaar. Ga voor een paar grote oorbellen als eyecatcher,  verschillende armbanden of sjaaltjes in opvallende kleuren en met leuke printjes. Ook voor mannen zijn accessoires in de mode. Zij kunnen kiezen voor kleine, felgekleurde details, patroontjes en opvallende materialen. Maar zoals echter voor alle mode in 2014 geldt: zorg dat je outfit matcht. Ga dus niet voor te veel verschillende kleuren, prints en stoffen door elkaar. Less is more, wordt er tenslotte vaak gezegd.

Festival-Hippe-Accessoires