Harry Mulisch in memory

In ‘De appel en de boom’ krijgen kinderen en kleinkinderen een podium waar ze bijzondere herinneringen aan hun bekende (groot)ouder kunnen delen. In de serie, een initiatief van uitvaartverzekering DELA, wordt nadruk gelegd op verbondenheid, het leven en het doorgeven van herinneringen. In de afgelopen editie was de eer aan Frieda, dochter van Harry Mulisch. Volgens de Nederlandse media een arrogante man, voor Frieda een echte vader.

Harry Mulisch als vader

Harry Mulisch, de man van de levenslessen. Volgens hem zijn er mensen met talent en mensen met een sterke wil, slechts een enkeling combineert deze kwaliteiten. Met dit verhaal begon hij regelmatig als hij Frieda wilde vertelde dat ze altijd haar hart moest volgen om zo op zoek moest te gaan naar haar talent. ‘Daar heb je geen diploma voor nodig’ zei hij dan. Harry was geen overbezorgde vader die sociale regels hoog in het vaandel stelde of zich druk maakte over foute vriendjes maar een vader die veel door de vingers zag. ‘Toen hij erachter kwam dat ik rookte, werd hij niet kwaad. ‘Smaakt het?’ vroeg hij met een lachje. ‘

frieda-en-harry-mulisch

Frieda over haar vader Harry Mulisch (PDF)

Dramaserie

‘Een adolescent van tachtig’ - nos.nl
‘Ik wil dat mijn vader voortleeft’ – Frieda Mulisch

Harry Mulisch is op 83 jarige leeftijd overleden. Naar eigen zeggen was zijn absolute leeftijd zeventien jaar. ‘Een adolescent van tachtig’. Trotse dochter Frieda wil graag de mooie herinneringen over haar vader levend houden en een ander beeld schetsen over haar vader. Ze is bezig met een dramaserie over het leven van haar vader waarin ze inzoomt op 10 jaar van het bijzondere leven van haar vader.