Wie wint de strijd om beste wk-lied?

Vier jaar geleden was het nummer ‘Waka Waka’ van Shakira een enorme hit tijdens het wereldkampioenschap voetbal. Voor het kampioenschap in 2014 was het de eer aan de rapper Pitbull om samen met Jennifer Lopez een hit neer te zetten. Toch is dit nummer (nog) niet zo populair als de hit van Shakira toen.

Nederland

Natuurlijk kan Nederland niet achterblijven met het maken van een WK-hit. Het liedje moet in ieder geval een hoog meezing-gehalte hebben, er moeten instrumenten inzitten uit het land van organisatie en het moet lekker zomers klinken. Nu het kampioenschap in Brazilië gehouden wordt, is dat niet zo moeilijk.

Hits

Johnny de Mol en Jan Smit maakten samen ‘Nederland wordt kampioen’.  Het is een emotioneel nummer waarbij je kippenvel krijgt als Nederland uitgeschakeld zou worden.

Wolter Kroes wil zijn ‘Viva Hollandia’ evenaren met het ‘Oranje (kom op en) Verover’. De tekst is best moeilijk, dus of deze hit ook een groot succes wordt is af te vragen…

Edwin Evers kruipt in de huid van Gers Pardoelpunt met ‘Lowietje’. Een ode aan Louis van Gaal. Collega-DJ’s Mattie en Wietze hebben zelf tenslotte het nummer ‘Kop die bal in de Goal’ gemaakt.